Op een gegeven moment loopt iedereen er tegen aan. Zodra je wat ouder gaat worden krijg je moeite met lange afstanden lopen. Ook kan je vanwege een blessure of een ziekte slecht ter been raken. Hier is geen enkele schaamte voor. Het beste kun je beperking omarmen en het jezelf zo comfortabel mogelijk maken. Dit kun je bij een loop-beperking het beste doen door een kruk of rollator aan te schaffen. Als het uiteindelijk slechter wordt kun je altijd nog voor een rolstoel kiezen. Er zijn wel wat dingen die bij rollators kopen komen kijken. Omdat hier heel weinig over te vinden is op het internet, besloot ik deze blog te schrijven. Hopelijk hebben jullie als lezers er wat aan, of kun je het doorgeven aan iemand die de informatie nodig heeft! In ieder geval veel leesplezier! 

 

Rollators kopen kan erg lastig zijn

Een rollator kopen is erg lastig. Je hebt namelijk pas een rollator nodig als je slecht ter been bent. Er zijn wel winkels die zich specialiseren in de verkoop van ondersteundende apparaten, zoals een rollator. Echter, deze winkels zijn zeer beperkt en liggen vaak niet dichtbij een persoon met zo’n loop-beperking. Dit betekent dus dat de persoon met de loop-beperking ver moet reizen om verlichting voor bij het lopen te regelen! Dat is natuurlijk een beetje scheef. Daarom kun je tegenwoordig ook online rollators bestellen. Hier vertel ik nu wat meer over. 

 

Een spliksplinter nieuwe rollator

Het aanbod online is groot. Dit was niet altijd zo, dus het is goed dat het aanbod is gegroeid over de laatste jaren. Je kunt dan ook vrij gemakkelijk een spliksplinter nieuwe rollator vinden op het world wide web. Dan is de keuze ook groot. Je kunt voor allereli verschillende soorten kwaliteit gaan. Ook de groottes van de modellen verschillen. Daarnaast kun je ook accessoires aanschaffen, of een model uitzoeken op basis van wat erbij zit. Denk aan een fijn zit-plankje, handremmen, reflectoren, een mandje voor een tas, etc. Wat je ook wil, je kunt het waarschijnlijk wel vinden. Gewoon even googelen en dan kom je wel op een website uit! Denk goed na en bekijk alle opties voordat je bestelt, zodat je zeker weet dat je goede kwaliteit voor de beste prijs krijgt.

 

Ook tweedehand rollators doen het goed

Een ding met rollators is wel dat ze aardig prijzig zijn. Dit is zeker zonde als je maar tijdelijk een rollator hoeft te gebruiken vanwege bijvoorbeeld een blessure. Gelukkig zijn er ook websites waarop je tweedehands rollators kunt kopen. Met een tweedehands rollator krijg je nog steeds goede kwaliteit, maar dan voor een veel lagere prijs. Waarschijnlijk zitten er wel wat gebruikssporen op, maar dat krijgt uiteindelijk elke rollator. Wees dus slim en scoor een tweedehands rollator!

Categorieën: Lifestyle