Niet iedereen vindt opruimen een feestje. Het kost tijd, veel mensen vinden het saai en in een georganiseerde chaos weet men toch altijd wel waar alles ligt. Waarom zou je dan de boel opruimen, als je toch weet waar alles ligt? Omdat je bijvoorbeeld visite krijgt, dan is het wel zo fijn dat je een netjes huis hebt. Of omdat je een huisgenoot hebt. Stel je voor dat jullie allebei jullie troep zouden laten slingeren.. Of gewoon omdat het wel eens goed is om orde in de chaos te scheppen en dingen terug op de plek te leggen waar ze horen.  Je hebt zelf in de hand hoe leuk je jouw opruim uurtje maakt. Zet bijvoorbeeld iets te hard het nummer ‘Ik leef niet meer voor jou’ van Marco Borsato aan, zodat je lekker kunt meeblèren en dansen. Dan hebben de buren maar even pech. Nu alleen nog maar mooie prullenbak kopen en je feest is compleet.  

Opgeruimd staat netjes

Eigenlijk is een prullenbak aanschaffen net als een klok aanschaffen. Net als een klok, kun je in elke ruimte ook een prullenbak neerzetten. In de keuken is een prullenbak eigenlijk onmisbaar, hier heb je continu te maken met afval dat je krijgt van koken, bijvoorbeeld fruitschillen, etensresten en verpakkingen. Daarnaast is een prullenbak in je toilet en badkamer ook handig. Denk aan lege flessen shampoo, wattenstaafjes en reinigingsdoekjes die je weg moet gooien. Elke ruimte is mooier als deze netjes en opgeruimd is. Dan beidt een prullenbak een goede uitkomst. 

De keuze is reuze

De keuze uit prullenbakken is eigenlijk eindeloos, groot, klein, rond, vierkant, zilver, gekleurd of vuurbestendig. Hoeveel eisen je eigenlijk ook hebt, er zit vast wel iets voor je bij. Ten eerste is het handig om na te gaan in welke ruimte je de prullenbak(ken) neer wilt zetten. In het toilet of badkamer wordt vaak gekozen om een wat kleinere prullenbak neer te zetten. In vergelijking met de troep die je creëert in de keuken, zijn de troepjes in de badkamer vaak kleiner en ook minder. Een grote prullenbak is dan overbodig. Voor de keuken is het aan te raden om een grotere prullenbak aan te schaffen. Nog beter is het om in de keuken twee prullenbakken te hebben, zodat je jouw afval kunt scheiden. Je kunt één gebruiken voor je etensresten en fruitschillen en de andere prullenbak kun je gebruiken voor verpakking van plastic. Ten tweede zijn er meerdere dingen waar je over na kunt denken bij het aanschaffen van een prullenbak, welke vorm moet je prullenbak hebben en wil je een prullenbak met of zonder deksel.  Tot slot heb je ook nog de keuze om jouw prullenbak aan de muur of vloer te bevestigingen. Je merkt het al, een prullenbak kopen is zo makkelijk nog niet. De keuze is reuze, dus ga goed voorbereid op jacht naar jouw ultieme prullenbak om je opruim feestje compleet te maken. 

Categorieën: Kunst