Ben jij een echte reisfanaat, en ben je op zoek naar een nieuwe en leuke vakantiebestemming? Of misschien ben je tot nu toe nog nooit buiten Europa geweest, en wil je graag de rest van de wereld verkennen. Hoewel verre reizen misschien duur kunnen uitvallen, zijn ze vaak wel de moeite waard. Daarom hier een aantal tips voor de beste intercontinentale reis bestemmingen.

Noord Amerika.

De meeste mensen denken bij het continent Noord Amerika, alleen aan de Verenigde Staten. Niet gek, aangezien de Verenigde Staten gewoon vaak afgekort wordt tot Amerika. Maar een ander groot en welvarend land dat ook zeker tot Noord Amerika behoort, is Canada. Zelf ben ik er nog nooit geweest, maar een vriend raadt het zeker aan. Hij vond zijn vakantie Canada geweldig. De mensen schijnen enorm aardig en behulpzaam te zijn (iets waar Amerikanen, of te wel mensen uit de Verenigde Staten, vaak grapjes over maken).

Afrika

Een ander prachtig continent om op vakantie te gaan, is Afrika. Hoewel veel mensen niet voorbij Marokko komen, heeft Afrika ook veel andere mooie landen om te bezoeken. Neem bijvoorbeeld Namibië. Tijdens een safari Namibië kun je de mooiste dieren zien. Als je van de Lion King houdt, waarom dan niet alle dieren live zien? Leeuwen, Afrikaanse olifanten, giraffen, en ga zo nog maar door. Een safari is een ervaring die je de rest van je leven bij zal blijven. 

Azië

Azië is een populaire vakantiebestemming geworden de afgelopen jaren, maar ook Azië heeft nog vergeten schoonheden. Want naast de grote landen als China, Indonesië, Vietnam en dergelijke, heeft Azië nog veel meer te bieden,. Denk aan landen als Brunei, Myanmar, Laos en Cambodja. Je hoort niet iedere dag dat iemand naar een van deze landen op vakantie geweest is. Zonde, want al deze landen hebben zo hun eigen schoonheden te bieden. Wanneer je bijvoorbeeld een rondreis door Azië plant, vergeet dan ook vooral niet om een van deze landen te bezoeken.

Oceanië

Oceanië, een continent wat volgens veel mensen toch alleen uit Australië bestaat? Maar eigenlijk is Oceanië de verzamelnaam voor de grote hoeveelheid eilanden die in dat deel van de wereld liggen. De drie grootste landen die in dit gebied liggen, zijn inderdaad Australië, maar ook Nieuw-Zeeland en Nieuw-Guinea. Maar naast deze grote eilanden, zijn er nog enorm veel kleine eilanden die ook tot het gebied behoren. Fun fact, zelfs Hawaï, een eiland wat onder invloed is van de Verenigde Staten, behoort officieel tot het continent Oceanië. Dus ben jij een echte ontdekkingsreiziger? Ga dan maar eens wat onderzoeken in Oceanië.

Categorieën: Kunst