Een hond, hoe lief die van jou ook is, is oorspronkelijk een echt roofdier, een carnivoor. Logisch natuurlijk want ze stammen af van de wolf. Als zorgzaam baasje van jouw trouwe viervoeter is het handig rekening te houden met de afkomst van je huisdier. Hij heeft bepaalde voeding nodig, goede voeding die hem helpen energiek en levendig te blijven. Eukanuba levert deze voeding. Ze houden rekening met het feit dat jouw hond een roofdier is en verwerken kip en lam in hun voedsel. Deze dierlijke eiwitten heeft je hond broodnodig om fit te blijven. En dat wil je natuurlijk graag want je wilt nog lang genieten van je trouwe maatje.

Mens en hond

De mens en de hond zijn al vele eeuwen bij elkaar. Zoals gezegd stamt de hond af van de wolf en zeker niet van andere hondachtige zoals de jakhals of de coyote. Al zo’n 15.000 jaar geleden begonnen ze in het Verre Oosten met de domesticatie, het tam maken, van wat later de hond zou worden. Zo lang al is de hond bij de mens. Hoe dat tam maken precies in zijn werk ging is wat moeilijk te zeggen. Waarschijnlijk heeft het te maken met het feit dat de mens na de laatste ijstijd niet meer rondtrok, maar een vaste stek uitzocht om te verblijven. De wolven of wilde honden kwamen naar de nederzettingen om daar van het afval te eten. Mogelijk heeft de mens de honden toen geselecteerd op meewerkend gedrag en ze langzaam tam gemaakt. Mogelijk is het ook zo dat de wolf tam werd gemaakt om in te zetten bij de jacht waar ze natuurlijk erg goed in zijn. De hond communiceert met de mens door middel van blaffen en grommen. Grommen doen wolven ook, maar zij blaffen niet. Vermoed wordt dan ook dat honden het blaffen hebben aangeleerd om met de mens te kunnen ‘praten’.

Eukanuba: voor elke hond

Het was vooral de hond die zich moest aanpassen om te kunnen leven bij de mens. Rond 8000 voor Christus heeft er een mutatie plaatsgevonden bij de honden die bij de mens leefden. Ze pasten hun spijsvertering aan aan het grote aanbod zetmeel in de voeding van de mens. Inmiddels is er een duidelijk verschil te zien tussen de spijsvertering van wolven en honden. Gelukkig hoef jij daar als baasje niet aan te denken. Eukanuba levert alles wat je hond nodig heeft waarbij rekening wordt gehouden met leeftijd, leefwijze en achtergronden van jouw hond. Dus aarzel niet en schotel jouw hond Eukanuba voor. Zo zorgen we ervoor dat onze beste maatjes nog lang bij ons blijven.

Categorieën: Lifestyle