zocultuur.nl

Zo ga je goed de tennisbaan op

Zelf ben ik helemaal gek op tennissen. Je kunt mij dan ook wekelijks op de tennisbaan vinden. Wanneer je wilt gaan tennissen heb je echter wel een paar dingen nodig. Je kunt namelijk niet in je spijkerbroek zomaar de baan op rennen. Als tennisser heb je natuurlijk je eigen voorkeuren afhankelijk van het seizoen waarin je speelt en hoe fanatiek je bent. Toch zorgt een goede set tenniskleding er voor dat je het beste uit de tennissessies kunt halen. In deze blog lees je hier meer over.  

Tenniskleding en het mode straatbeeld

Trends in tenniskleding zijn conitnue in ontwikkeling. Toch heeft tennis een kenmerkende stijl die door de jaren heen onveranderd is gebleven. De wereldbekende toernooien, waaronder Wimbledon en Roland Garros, zijn voor liefhebbers dan ook een goed moment om de laatste trends in tenniskleding te spotten. Björn Borg was ooit de beste tennisspeler ter wereld. Hij was daarbij een stijlicoon voor de tenniswereld. Hij bracht een kledinglijn uit met de populaire Bjorn Borg boxers, maar ook tassen, schoenen en een uitgebreide collectie tenniskleding.Tenniskleding kenmerkt zich door vooral witte kledingstukken, en een nette uitstraling. Je ziet nu ook veel van de tennisstijl terug in het straatbeeld. Zo zijn witte tennisschoenen, of een tennis pet, ook gewoon dagelijks te dragen.

Bij het uitzoeken van je tenniskleding is het vooral belangrijk dat je kijkt naar comfort. Als er namelijk iets vervelend is tijdens het tennissen, dan is het wel dat je tennisshort niet strak genoeg zit of dat je een kriebelend koortje ergens hebt zitten. Eigenlijk is kleding die als het ware bijna niet voelbaar is de beste optie.

Zowel mannen als vrouwen spelen vaak in een polo met een vocht afdrijvende en ademende stof. Afhankelijk van de temperatuur is een tennisshort voor mannen of een tennisrok voor dames waarin je makkelijk kunt bewegen aan te raden. Steeds meer tennissers dragen een compressieshirt onder hun kleding. Dit geeft extra ondersteuning aan je spieren. Op de buitenbaan is het slim om een speciale tennisjack te hebben. Deze zijn zodanig ontworpen dat je wel vocht kan afdrijven, maar toch niet zo snel afkoelt.

Tennisschoenen

Tot slot zijn je tennisschoenen belangrijk. Je tennisschoenen zorgen voor grip en stabiliteit. En zeker met tennis waarbij je snelle bewegingen moet kunnen maken is het van belang dat je je voeten ondersteunt. Een goede demping zorgt er bovendien voor dat je blessures voorkomt. Het soort tennisschoen dat je nodig hebt ligt dan vooral aan de ondergrond. Speel je op gravel dan heb je een visgraatprofiel nodig. Bij gras speel je het beste op nopjes. 

Exit mobile version