De transport- en logistieke sector is door de ontwikkelingen dit jaar regelmatig in het nieuws gekomen. Zo werd door de coronacrisis duidelijk hoe belangrijk een goede aanvoer van goederen is en hoe de distributie is ingericht. Hoe kon het dat er genoeg voorraad wc-papier in opslagcentra was, maar de schrappen in de supermarkten een tijd lang toch leeg waren? Ook was er de kwestie van een tekort aan medische middelen, zoals mondkapjes. Ineens werden we geconfronteerd met het nadeel niet zozeer een productieland te zijn, maar met name een leveranciers- en distributieland. We willen niet meer volledig afhankelijk zijn van een producent in bijvoorbeeld het verre China. Er zal daardoor meer transport ontstaan binnen Europa, waardoor de vraag naar verschillende soorten trucks zal stijgen. Wie goed wil inspelen op deze verwachte ontwikkeling doet er wellicht goed aan nu alvast te investeren in het uitbreiden van het wagenpark. Want nu is het aanbod nog goed, maar als de vraag straks gaat stijgen, zal het aanbod verminderen en daarmee de prijzen onvoordeliger worden dan nu.

Doe je voordeel met het huidige aanbod

Op het moment worden er binnen de transport en logistiek de mogelijkheden bekeken de productie van verschillende goederen dus dichterbij huis te halen. De noodzaak is ontstaan de supply chains anders in te gaan richten. Dit zal ook effect hebben op vrachtwagenchauffeurs. Locaties waar ladingen opgehaald en gelost worden zullen veranderen en dus ook de routes zullen anders worden dan nu. Zoals in de inleiding van deze blog aangegeven, is het wellicht slim nu alvast het wagenpark uit te breiden, zodat je je voordeel kan doen met het huidige aanbod en de huidige prijzen van trucks. Denk aan standaard trekkers, mega-volume trekkers en zware last trekkers, maar ook gevaarlijke stoffen trekkers. Je hebt natuurlijk de mogelijkheid nieuwe exemplaren te kopen, maar vergeet de occasions niet. Daar zit vaak ook goede kwaliteit tussen en zo kan je voor hetzelfde budget meer trekkers aanschaffen of slagen in het hogere segment trucks.

Een weloverwogen beslissing

Net als bij vele artikelen kan je ook voor trucks online vergelijken op een platform waar zowel nieuwe als gebruikte trucks worden aangeboden. Dat is handig, want dan kan je eenvoudigweg je zoekopdracht filteren, waarna je een overzicht hebt van alle beschikbare trucks die voldoen aan je eisen. Daarna kan je het aanbod dat aansluit op jouw wensen makkelijk gaan vergelijken. Eerst klik je aan om welke soort truck het gaat waarnaar je op zoek bent. Vervolgens kan je binnen het aanbod dat er is voorkeuren aangeven, zoals voor de uitrusting, de as-configuratie en de transmissie. Ook kan je selecteren op bouwjaar, prijs, tellerstand en euronorm. Heb je een paar interessante opties gevonden, zou je deze eventueel nog kunnen vergelijken met een nieuw exemplaar. Vervolgens kan je een weloverwogen beslissing maken voor je investering.

Categorieën: Reizen