zocultuur.nl

Een maatje meer is ook mooi hoor

big girl

Als klein meisje was ik altijd dun en tenger, ik werd zelfs door de GGD beschouwd als een kindje met onder gewicht. Vroeger was ik altijd een bezige bij, ik danste 15 van de 24 uur, ik speelde altijd buiten met vriendinnetjes en zat toen op 2 sporten. Mijn ouders dachten zelfs dat ik nog ADHD zou kunnen hebben, aangezien ik nooit stil kon zitten. Echter, toen de pubertijd om de hoek kwam, veranderde een hele hoop!

 

 

25 kilo in 2 jaar aangekomen

Door de hormonen, de eetbuien en het emotie eten, kwam ik tussen mijn 12 en 14e levensjaar 25 kilo aan. Hoe erg ik het ook vond, ik kon gewoon niet stoppen met eten. De kindermaat was ik allang uitgegroeid en moest ik naar de volwassen vrouwenafdeling. Nu ik 24 jaar ben, ben ik nog steeds stevig, of volslank. Net hoe je het wilt noemen. Ik vind mijzelf nu wel mooi hoor, het emotionele randje is ervan af. Echter met kleding zit ik altijd met het probleem dat het net niet lekker zit. Nu mijn broer gaat trouwen, besloot ik een mooie jurk voor mijzelf aan te schaffen. Voor grote maten jurken kan je overigens amper terecht bij kledingwinkels. De confectiematen lopen tot 44 en ik heb maat 48. Sommige jurken met elastiek zal ik wel passen maar dat staat dan gewoon niet mooi. Mijn broer trouwt, als het goed is, maar éen keer in zijn leven dus ik besloot eens op zoek te gaan naar mooie grote maten jurken.

 

 

Als ik voller ben, betekend het niet dat ik geen smaak heb!

Bah, daar loop ik toch altijd tegenaan, helemaal in kledingwinkels. Wanneer je iets zwaarder bent dan de gemiddelde vrouw 2 kleding maten groter bent uitgevallen, kom je automatisch op lelijke kleding uit. De grote maten jurken lijken wel halve gordijnen zonder enige pasvorm. Dit wil toch helemaal niemand dragen? Online kwam ik een winkel tegen die gespecialiseerd is in grote maten, dus ook in grote maten jurken. Deze jurken hebben wel vorm. Er zitten zelfs jurken bij die bijvoorbeeld de borsten in de highlights zetten door een v hals, of juist lekker strak bij de billen en heupen. Je moest eens weten hoeveel mannen er helemaal verliefd zijn op mijn billen! Ik was opzoek naar een blauw jurkje tot mijn knie, zonder enige franjes op de jurk. Gewoon basic, maar toch lekker sexy! Op die leuke website hadden ze meerdere varianten van de jurk die ik zocht. Ik heb ze alle 3 besteld, ik ben zo benieuwd!

Mobiele versie afsluiten