Ik ben altijd op zoek naar manieren om mezelf te verdiepen in andere culturen of om nieuwe dingen te proberen. Zoals jullie weten ben ik nou eenmaal een echte “cultuurproever”. Deze keer besloot ik een nieuwe hobby op te pakken. Naast het bloggen en reizen wilde ik nog iets anders doen in mijn vrije tijd. Uiteindelijk kwam ik uit bij muziek maken. Muziek is net als eten en sociale gedragsregels onlosmakelijk verbonden met de cultuur van een land of van een tijdperk. Nu resteerde mij nog één ding: uitzoeken welk muziekinstrument het beste bij mij past. Vandaag vertel ik je hoe mijn zoektocht naar een nieuwe culturele hobby verliep en wat het uiteindelijk geworden is!

Van alles proberen

Het leuke aan op zoek zijn naar zoiets als een nieuwe hobby, is dat je van alles kunt proberen. Je kunt natuurlijk op allerlei manieren muziek maken. Van een drumstel tot aan een mondharmonica – er zijn ontzettend veel muziekinstrumenten. Ik heb het voorrecht dat ik veel muzikanten ken. Hierdoor heb ik diverse beginnerslesjes gevolgd. Zo heb ik het basis drumritme onder de knie en kan ik een paar kinderliedjes op de piano spelen. Ik vond het ontzettend gaaf om kennis te maken met al die instrumenten. Uiteindelijk kwam mijn zoektocht naar een nieuwe culturele hobby ten einde toen ik een gitaar in mijn handen gedrukt kreeg.

Handige tabs om te spelen

Misschien klinkt het wat zweverig, maar er klikte echt iets van binnen toen ik een gitaar vastpakte. Mijn vingers kriebelde om plezante klanken te creëren met dit instrument. Al gauw werd mij uitgelegd dat een gitaar een uitstekende keuze is wanneer je wat “later” begint met muziek maken. Je hoeft namelijk niet muzieknoten te leren lezen of allemaal akkoorden uit je hoofd te weten. Nee, tegenwoordig zijn er gitaartabs. Dit is een makkelijke manier waarop wordt genoteerd welke snaar je op welke hoogte moet aanslaan. Met gitaartabs kan echt iedere beginneling starten met het spelen op een gitaar. Ook ideaal voor mij dus!

Gelijk bekende liedjes oefenen

Een goede vriendin van mij heeft een aantal gitaren in haar bezit. Ik mocht van haar een oudere elektrische gitaar lenen om te kijken of het echt mijn nieuwe hobby wordt. Van tijd tot tijd heb ik namelijk wel eens van die wilde buien dat ik besluit mijn leven om te gooien – om er dan een week later achter te komen dat het helemaal ruk is. Voordat ik investeerde in een gitaar van mezelf, mocht ik dus even pingelen op haar oude instrument. Bij thuiskomst heb ik direct een abonnement afgesloten bij GitaarTabs. Daar vind je namelijk alle gitaartabs voor bekende liedjes. Hierdoor kon ik diezelfde dag nog een aantal van mijn favoriete nummers oefenen.

Inmiddels zijn we alweer een paar weken verder en ik kan je vol trots vertellen: ik heb een nieuwe, culturele hobby erbij! Ik vind het heerlijk om gitaar te spelen, ook al kan ik het nog niet heel goed. Ik volg momenteel online cursussen op GitaarTabs om toch even wat beter te worden. Dat kan ik echt iedere startende muzikant aanraden!

Categorieën: Vrije tijd