Tijdens een verkeersongeluk op zaterdagavond is een fietser gewond geraakt op de Hoofdweg. Dit meld politie Zwolle op hun twitter-pagina. Het ongeval vond plaats rond 21:00 op de provinciale weg die parallel loopt aan de Hoofdweg. Er zijn hier al langere tijd wegwerkzaamheden aan de gang, waardoor het fietsverkeer noodgedwongen op de autobaan moet fietsen. De fietser kwam hoogstwaarschijnlijk in botsing met een scooterrijder, waarvan zijn licht kapot was. Zowel de scooterrijder als de fietser kwamen beiden ten val. Hierna hebben omstanders direct de 112-alarmcentrale gebeld. Tevens hebben zij eerste hulp verleend, aangezien de fietser buiten bewustzijn was geraakt.

Opname in het ziekenhuis

Toen de ambulance eenmaal was gearriveerd, heeft het ambulancepersoneel direct de fietser meegenomen naar het ziekenhuis. De scooterrijder had naast wat schaafwonden weinig letsel en dus is hij niet meegenomen naar het ziekenhuis. Wel zijn de gegevens van zowel de fietser als de scooterrijder genoteerd. De fietser is uiteindelijk gestabiliseerd in het ziekenhuis en is er met relatief weinig letsel vanaf gekomen. Wel had de fietser last van extreme hoofdpijn, dus is deze meegenomen voor een MRI-scan. Op de MRI-scan werd duidelijk dat hij een lichte hersenschudding had. Daarnaast had een fietser zijn arm gebroken en moest deze in het gips. Gelukkig voor de fietser waren er veel omstanders die zich als getuigen hebben gemeld. Hierdoor kon de fietser aantonen dat het ongeval niet zijn schuld was en de schade van de ziekenhuiskosten verhalen op de tegenpartij.

De advocaat ging aan de slag

Aangezien de fietser zelf niet in staat was om de schade op de tegenpartij te verhalen, heeft hij een letselschade advocaat in Zwolle ingeschakeld. Deze advocaat had hij gevonden via het internet. De advocaat stond er goed aangeschreven en de reviews zagen er zeer lovend uit. Het contact met de advocaat liep erg soepel volgens de fietser. De fietser moest alle gegevens van de tegenpartij en de omstanders doorsturen naar de advocaat zodat hij ermee aan de gang kon gaan. Nadat de advocaat alle gegevens van zowel de fietser, scooterrijder en omstanders had, kon hij beginnen met de zaak. Hij heeft de scooterrijder een aangetekende brief gestuurd waaruit bleek dat de fietser de schade wilde verhalen op de scooterrijder. Dit kon de fietser doen aangezien de scooterrijder volgens de wet aansprakelijk werd gesteld voor de schade die hij had veroorzaakt bij de fietser. Onder de schade valt de fiets van de fietser, het letsel dat hij tijdens het ongeluk heeft opgelopen en ook alle ziekenhuiskosten. Door de advocaat was de fietser in staat alle kosten te verhalen op de tegenpartij.

Categorieën: Vrije tijd