zocultuur.nl

Zonvakantie met cultuur? Mijn lijstje helpt je

Zonvakantie

Op vakantie! Wat is dat heerlijk. Echter is het wel belangrijk om een vakantie te vinden die bij jouw past. Dan vind je je happy flow. Als je een cultuurproever bent net als ik, ben je aan het juiste adres. Want een zonvakantie is heerlijk, maar soms mist het dat stukje avontuur dat je nodig hebt om je echt vervuld te voelen. Dus wil jij op zonvakantie met cultuur? Houd je van steden en architectuur, musea, leuke marktjes, en meer? Lees dan mijn lijstje met prachtige locaties.

Florence

Italië is al een prachtig land, met bergen, mooie mensen, heerlijk eten, en heerlijke wijnen. In Italië naar een simpel kustplaatsje zijn zou al heerlijk zijn. Maar combineer dat nou eens met Florence. Oké, Florence ligt niet direct bij de kust maar het is het waard. Deze prachtige oude Italiaanse stad verrijkt je zonvakantie met heel oude gebouwen. De klokkentoren Campanile di Giotti kun je bijvoorbeeld opklimmen om een uitzicht te krijgen over de feërieke oude stad. Je waant je echt in het verleden. Vanuit Florence kun je makkelijk naar andere mooie plekken reizen om je zonvakantie nog meer natuur of cultuur te geven. Reis bijvoorbeeld naar Pisa of ga naar het strand.

Nice

Nice is een stad in Zuid-Frankrijk. Het is mooi gelegen aan de kust, dus strand heb je genoeg tijdens je zonvakantie. Nice is zelf al heel mooi, maar de omgeving is ook prachtig. In de omgeving van Nice vind je oude Franse kastelen. Daarnaast is er de mooie Grand Canyon du Verdon, waar je doorheen kunt kanoën. Jouw zonvakantie wordt echt een combinatie van alles wat mooi is in Nice. Het beste aan een zonvakantie in Nice is dat je er met de auto heel makkelijk heen kunt rijden vanuit Nederland.

De laatste zonvakantie: Lissabon

Lissabon is de hoofdstad van het zonovergoten Portugal. Niet alleen heb je er prachtig zonvakantie weer, de stad zelf is heel mooi. De straatjes zijn schattig klein en de architectuur doet uniek aan. Er rijden ouderwetse trams door de straten van Lissabon en het ligt mooi aan de kust voor genoeg strand. Als je de stad uit wil voor een avontuur kun je naar het UNESCO-werelderfgoed Sintra gaan. Daarnaast zijn er genoeg andere leuke badplaatsen in de buurt voor een heerlijke vakantie. Hopelijk heb je na het lezen van mijn kleine lijstje genoeg ideeën voor een zonvakantie met cultuur. Ik ben op al deze drie plekken geweest en ik heb echt genoten!

Mobiele versie afsluiten