zocultuur.nl

Vakantie is fijn met de trein!

Wat zeg je? Op vakantie met de trein? Dat is toch helemaal niet fijn? Oh ja, zeker wel! Je hoort tegenwoordig steeds meer mensen praten over treinreizen maken door Europa. Ze kiezen ervoor om de auto of het vliegtuig te laten staan. En terecht! Het is de perfecte manier om een veelzijdige en gevarieerde vakantie te hebben.

Wat houdt treinreizen in?

Met de trein op vakantie gaan betekent dat de trein jouw hoofdvervoermiddel is. In plaats van de auto of het vliegtuig te pakken om op de bestemming te komen, stap je in die stalen rups en laat je je van plek naar plek vervoeren. Het fijne hieraan is dat jij eigenlijk helemaal niets hoeft te doen. Je hebt geen gedoe met het inchecken van je koffers of filerijden en je afslag missen. Je kunt gewoon plaatsnemen in je vooraf gereserveerde stoel en wachten tot je op bestemming bent aangekomen. Een van de grootste voordelen is dat je vakantie gelijk al begint bij vertrek van de trein. Je kunt heerlijk ontspannen, een dutje doen of van het landschap genieten. Geen gevlieg en gehaast, alleen maar totale rust.  

Waar ga je dan heen?

Dat is nou het leuke aan treinreizen Europa. Het maakt niet zo veel uit waar je heen gaat. Alles kan! Je kunt ervoor kiezen om meerdere bestemmingen aan te doen. De trein stopt onderweg toch. Jij stapt uit, bezoekt een stad en stapt in de volgende trein weer in. Ideaal! Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om via België en Frankrijk naar het Verenigd Koninkrijk te reizen en onderweg vijf steden te bekijken. Aansluitend ga je rondreizen Schotland maken om daar van het prachtige landschap te genieten.

Wat zijn de voordelen van treinreizen?

Er werden hierboven al een paar voordelen genoemd. Je hoeft je ten eerste niet druk te maken om de route, want de machinist levert jou op de juiste plek af. Ten tweede kun je al meteen genieten van je omgeving of alvast wat slaap pakken. Ook hoef je je geen zorgen te maken over vertraagde vluchten of vermiste ingecheckte koffers. Als jij eenmaal met je bagage in de trein zit, kan er eigenlijk niets meer fout gaan. Een ander belangrijk voordeel is de flexibiliteit. Je kunt in een vliegtuig moeilijk onderweg even uitstappen. Bij een treinreis is dat júíst de bedoeling. En mocht je daar geen behoefte aan hebben, dan blijf je lekker zitten!

Een treinreis maken door Europa is dus ideaal en heeft vele voordelen ten opzichte van vliegen of een autovakantie.

Mobiele versie afsluiten