zocultuur.nl

Sportieve cultuurvakantie? Ga op pad met een Riese Muller e-bike

De ideale vakantie? Een combinatie van cultuursnuiven, beweging en genieten van de omgeving. De beste manier om deze drie zaken te combineren? Ga op pad met een e-bike! De cultuurvakantie met elektrische fiets heeft talloze voordelen. Je bent mobiel, je kunt snel reizen, je kan lekker bewegen én wat meepikken van de omgeving. Niet voor niets nemen veel Nederlanders hun e-bike mee tijdens een weekendje Limburg of een dagje op de Veluwe. Maar hoe kies je de ideale e-bike? Het aanbod is tegenwoordig namelijk zó groot. Hieronder leggen we uit waar je op moet letten en geven we je een advies.

Waar moet je op letten?

Het belangrijkste waarop je moet letten bij de aanschaf van een e-bike? Het comfort natuurlijk! Je gaat waarschijnlijk wat langere afstanden afleggen op je nieuwe fiets, dus je moet wel lekker kunnen zitten. Ook dient de actieradius in orde te zijn, zodat je daadwerkelijk grote tochten kunt afleggen zonder met een lege accu komen te staan. Denk bij de aanschaf ook aan het onderhoud van je fiets. E-bikes vragen vaak wat meer onderhoud dan reguliere fietsen, maar er zijn ook e-bikes die onderhoudsarm zijn. Op die manier haal je het meeste plezier uit je aankoop!

Voordelen van een Riese Muller e-bike

Dus waar vind je zo’n fiets die comfortabel is, die een grote actieradius heeft én die onderhoudsarm is? De e-bikes van Riese Muller zijn absoluut state of the art. Wil jij van museum naar kasteel in de Achterhoek toeren? Grote kans dat jij jouw fiets niet eens hoeft op te laden, want de Riese Muller e-bike heeft een actieradius van 70 tot 110 kilometer! Daarnaast ervaar je extra zitcomfort door de verende voorvork en zadelpen. Zo rijd je zelfs over de ruigste wegen een aangenaam tochtje. Bovendien hoef je niet te vrezen voor diefstal, want met behulp van een app en GPS-tracking vind jij jouw fiets altijd weer terug.

Advies inwinnen

Oké, dat klinkt dus allemaal heel goed, maar kun je zo’n Riese Muller e-bike ook eerst in het echt bewonderen? Dat kan zeker. Er zijn diverse dealers in Nederland waar je kunt proefrijden en advies kunt opvragen. Monteurs kunnen je adviseren welk model het beste bij jouw wensen past en hoe de fiets op jouw voorkeuren ingesteld kan worden. Op die manier weet je zeker dat je de juiste e-bike aanschaft. En gaat er iets kapot? Doorgaans zit er garantie op e-bikes of gelden bepaalde serviceregelingen. Heb je al zin in je volgende cultuur-fietsvakantie? Met een Riese Muller e-bike maak je de meeste cultuurkilometers!  

Mobiele versie afsluiten