zocultuur.nl

Opgaan in de Spaanse cultuur tijdens je stedentrip Valencia

stedentrip valencia

Overal ter wereld kun je in aanraking komen met cultuur. Tijdens een vakantie bezoek je diverse bezienswaardigheden, talloze musea en natuurlijk een behoorlijk aantal restaurants. Persoonlijk wil ik altijd optimaal genieten van de cultuur als ik op vakantie ben. Helemaal opgaan in de cultuur en een nieuwe kant van de wereld ontdekken. Dat is mijn ideale vakantie. Een manier waarop ik dat doe, is door op stedentrips te gaan. Zo ben ik laatst nog op stedentrip Valencia geweest. Tijdens die stedentrip ben ik echt helemaal opgegaan in de Spaanse cultuur die volop aanwezig is in deze zonnige stad van de sinaasappelen.

Stedentrip Valencia barst van indrukwekkende historie

Elke keer als ik op vakantie ga, wil ik een bijzondere plek bezoeken. Mijn voorkeur gaat uit naar de plekken waar gewone toeristen niet zo snel komen. Per toeval kwam ik deze keer op het idee om op stedentrip Valencia te gaan. Voordat ik klakkeloos een ticket boekte, heb ik mezelf eerst een beetje verdiept in de geschiedenis van deze Spaanse stad. Zo wist ik bijvoorbeeld helemaal niets van de indrukwekkende historie af. In de tijd van de Romeinen is Valencia namelijk al opgericht. Daar is het alleen niet bij gebleven.

Door de jaren heen zijn er verschillende heersers in deze stad geweest. Dat merk je echt tijdens een stedentrip Valencia. De architectuur, de keuken en uiteraard de aanwezige cultuur zijn stuk voor stuk een mengelmoes. De oude katholieke kerken zijn bijvoorbeeld gesloopt en vormden de basis voor nieuwe moskeeën. Deze gebouwen zijn toen weer omgebouwd, omdat de stad in andere handen kwam. Je kunt dus wel stellen dat een stedentrip Valencia barstensvol indrukwekkende geschiedenis zal zijn.

Bijzondere bezienswaardigheden voor je stedentrip

Tijdens mijn stedentrip Valencia heb ik ontzettend veel verschillende dingen gedaan, geproefd en bewonderd. Zo ben ik eventjes langs de meest populaire bezienswaardigheden gegaan. Wanneer je op stedentrip Valencia bent, kun je niet weggaan zonder een bezoek aan de Catedral de Valencia y el Miguelete. Deze iconische kathedraal is echt een eyecatcher wat betreft de architectuur. De bewogen geschiedenis van de stad komt tot leven in de bouwstijlen die voor dit kathedraal gebruikt zijn. Zo herkende ik met een beetje moeite Romeinse elementen, Gotische details en zelfs een beetje Moors. Dat maakte mijn stedentrip Valencia zeer bijzonder.

Dit kathedraal is zeker een bijzondere bezienswaardigheid om te bezoeken tijdens je stedentrip Valencia. Maar er is meer! Huur tijdens je stedentrip Valencia bijvoorbeeld een fiets en ga er een dag lekker op uit. Valencia staat bekend als de fietshoofdstad van Spanje en leent zich perfect voor een fietsvakantie. Bovendien zie je de stad toch anders wanneer je er doorheen fietst tijdens je stedentrip Valencia. Neem bijvoorbeeld ook de tijd om alle street art te bewonderen als je in Valencia bent. Ook voor de fashionistas voor ons is zo’n stedentrip Valencia een aanrader. Je kunt echt naar hartelust shoppen op de Calle Colon. Ga ook lekker helemaal op in de Spaanse cultuur door heerlijk te eten. Met een stedentrip ervaar je een stad, dan ben je er niet alleen op vakantie.

Mobiele versie afsluiten