Reizen is het mooiste dat er is! Als je een beetje goed boekt heb je op reis mooi weer. Verder krijg je de kans om andere culturen van de wereld van dichtbij mee te maken. En daar wil ik je graag wat over vertellen, verschillende culturen die buiten de onze vallen. Dus ben je nog op zoek naar mooie landen om op reis te gaan om culturen te ontdekken? Dan ben je aan het juiste adres.

Bewandel de muur in China

Niet alleen is China een prachtig land om doorheen te reizen, de cultuur is ook nog eens zo fundamenteel anders. In China zijn veel mensen boeddhist, maar er zijn ook andere geloven. De boeddhisten gaan naar tempels om met wierrook stokjes op hun knieën de boeddha te aanbidden. Verder heeft China een rijke historie met prachtige tempels verzaaid door het land. Zo kun je een kijkje gaan nemen bij het Zomerpaleis bij Beijing. Ook de Chinese muur is natuurlijk een bekende trekpleister. Het eten dat je vindt in China is bizar. Zo hebben ze gefrituurde zeepaardjes op een stokje of gekarameliseerde sprinkhanen. De Chinese mensen hebben ook een heel ander idee van persoonlijke ruimte dan wij, omdat ze het gewend zijn om met minder ruimte te doen.

Verenigde Staten met de auto

Ook al lijken de Verenigde Staten op ons, eigenlijk liggen we ver van elkaar. Je kunt heel makkelijk reizen door de VS, maar alles ligt wel ver uit elkaar. Waarom ik het hier over de VS wil hebben, is omdat Amerikanen best gek zijn. Als je in de VS eten bestelt, krijg je een bord dat in Nederland genoeg is voor drie personen. Alle andere dingen in de VS zijn ook veel te groot, de auto’s, de winkels, de straten. Ook krijg je automatisch refills op je frisdrank, totdat je je drankje vol laat staan. Dan pas betekent het dat je niet meer hoeft. Vraag eens bij een Amerikaan naar zijn of haar houding ten overstaande van de VS, en die zal altijd uiterst positief zijn. Reizen door de VS is heel leuk als je van toeren houdt in de auto.

Reizen door India

Let op, ga alleen reizen in India als je zeker weet dat je het aankunt! Het is er namelijk erg warm en vochtig. Ook is het er bijvoorbeeld in de trein zo druk dat er mensen op het dak zitten. Verder moet je tegen het eten kunnen (dat kan ik niet). Al die curry’s en rijstgerechten zijn wel echt heerlijk. In India is veel cultuur en natuur te ontdekken. Als je een cultuurshock wil krijgen kun je naar de slums gaan. Verder is het de enige plek ter wereld waar tijgers nog in het wild leven.