zocultuur.nl

Met een Kamado bbq is je tuin compleet

Kamado bbq

Wij Nederlanders zijn een volkje van tradities. Kerst: met de hele familie bij elkaar rond de tafel. Valentijnsdag: onzin, maar met niks aankomen is ook zo wat. Sinterklaar: de intocht kijken en surprises en gedichten maken. En ga zo maar door. Je zou denken dat er in de zomer weinig van die tradities overblijft. Maar wat denk je van de jaarlijkse barbecue? Die hoort ook echt in het rijtje thuis. En voor een barbecue moet je wel een goede bbq hebben. Dus schaf je een Kamado bbq aan. De Kamado bbq geeft gegarandeerd jaren plezier en is nog mooi om te zien ook. De Kamado bbq komt misschien niet uit onze cultuur, maar past daar wel prima tussen.

Echte mannen (en vrouwen) staan achter een Kamado bbq

Barbecueën is een soort macho traditie in Nederland. Welke échte vent weet het vlees (het liefst grote stukken) zo te bereiden dat er nog weken over wordt gesproken. Een Kamado bbq kan je helpen om de gerechten die je bedacht hebt nog lekkerder te maken. Want een Kamado bbq blijft heerlijk lang op temperatuur en daarom hoef je je alleen maar met het eten bezig te houden.

Variatie op de Kamado bbq

Natuurlijk wil je ook wel eens wat anders dan een grote lap vlees. Je kunt ook kiezen voor vis of vegetarisch, maar op de een of andere manier kiezen vrouwen daar eerder voor dan mannen. Toch kun je op de Kamado bbq alle kanten uit. Je maakt net zo gemakkelijk een heerlijke visschotel als gegrilde gevulde paprika’s. Ook een heerlijke stoofschotel, pannenkoeken en vegetarische saté bak je op deze barbecue. Slow cooking of fast cooking, het is maar net waar je zin in en tijd voor hebt. En de broodjes? Die bak je natuurlijk ook af op de barbecue.

Als je achter de Kamado bbq staat, heb je een goed schort nodig

Natuurlijk heb je een schort nodig tegen de spetters en het vet. Maar een goed schort geeft ook aan dat JIJ de bbq-master bent. En niemand anders. Een stoer schort is dan wel gewenst. Je wordt heus niet serieus genomen in het bloemetjesschort van je oma. Daarom kun je, als je toch online je Kamado bbq bestelt, er direct een stoer lederen schort bij aanschaffen. Dan is voor ééns en voor altijd duidelijk wie de chef is. Bestel er een goede set spatels bij en je bent helemaal The Man!

Mobiele versie afsluiten