Nederland is een prachtland. We bestaan al sinds de Gallische tijd, en vechten al sinds dag en dauw tegen het water. Omdat wij in de Gouden Eeuw ontzettend uitblinkten als handelaars in schilderijen en dergelijke, hebben we daar een rijke cultuur aan overgehouden. Al deze rijke historie zorgt ervoor dat er genoeg leuke dingen te doen zijn in Nederland. De inspiratie is overal te vinden.

Het Muiderslot

Ben je net zo weg van kastelen als ik, dan is het Muiderslot het bezoeken absoluut waard. Dit ligt bij Muiden, tussen Amsterdam en het Gooi in. Het wordt omringd door een ouderwetse sterrenburchtsysteem, en een sloot. Het kasteel is prachtig intact gebleven, en er wordt alles aan gedaan om het mooi te houden. Zeker een bezoek waard. Je kunt er zelf doorheen lopen of met een toer meegaan. Misschien is een toer leuker, omdat je dan de rijke historie die het kasteel gekend heeft meekrijgt.

De Kinderdijk

Mensen denken altijd dat de Kinderdijk niet iets is voor Nederlanders, en dat er alleen maar Japanners komen. Je mist dan echter een mooi stukje geschiedenis, en een mooi fotomoment. De Kinderdijk is ontzettend leuk om te bezoeken. De molens en de omliggende natuur zullen je ogen goed doen. Ga echter niet op een zaterdag dit item bezoeken, want daar ga je wel spijt van krijgen.

Het paleis op de Dam

Nu denk je waarschijnlijk al helemaal nee, de Dam is hartstikke toeristisch. Wat als ik je nou vertel dat je niet de Dam zelf moet bezoeken, maar het paleis op de Dam. Een prachtig gebouw met een leuke en uitgebreide audiotour. De vertrekken in het paleis op de Dam zijn echt adembenemend, en alles kent een verhaal. Het paleis op de Dam is ook niet altijd open, dus er binnen wandelen voelt altijd vrij exclusief.

Het Rembrandthuis

Aangezien ik zelf in Amsterdam woon, hier is nog een bezienswaardigheid in Amsterdam: het Rembrandthuis. Dit is waar Rembrandt zijn schilderslessen begonnen is. Hij heeft allerlei pupillen opgeleid, en daarnaast nog een leuke verzameling aan spullen er aan overgehouden ook. Het Rembrandthuis bezoeken is een authentieke ervaring, en het is nog niet heel ontdekt.

Hopelijk heb je met dit lijstje weer wat meer inspiratie opgedaan voor je volgende culturele bezoek. Alle bovenstaande bezienswaardigheden zijn ontzettend leuk en rijk aan historie. Niet alleen zul je je ogen uitkijken, je steekt er nog wat van op ook.