zocultuur.nl

Genieten van je leven als ondernemer

werkplek huren

Stiekem hebben we allemaal wel de droom om lekker vrij en onafhankelijk te zijn. Inmiddels weten we ook allemaal dat dit niet voor iedereen is weggelegd. Echter, als ondernemer hoop je die dagelijkse sleur te doorbreken. Geen negen tot vijf maar werken wanneer het jou uitkomt. Werken voor jezelf daar wordt je gelukkig van. Alle moeite die je doet hoop je terug te zien in het succes van je onderneming. Veel ondernemers werken voor zichzelf vaak harder dan ze ooit hebben gedaan. Een 40 uur durende werkweek voelt bijna als vakantie voor de meeste ondernemers. Als ondernemer draai je vaak dubbele uren. Met name in de opstartfase van je onderneming. Maar hoe zit het dan met die vrijheid waar je zo naar verlangde? Hier lees je een aantal handige tips die helpen de balans te vinden tussen werk en plezier. De boodschap is geniet weer van je leven als ondernemer!

Wees flexibel en huur een werkplek!

Uiteraard is dit niet voor iedere onderneming weggelegd. Maar voor de e-commerce ondernemers des te meer. Kies ervoor om af en toe thuis te werken. Heerlijk in je eigen omgeving. Je kan ondertussen je kinderen naar school brengen, even de was doen en je wc hoef je niet de delen. Mocht je onderneming al enige groei hebben doorgemaakt en is je zolderkamer niet meer groot genoeg. Dan is een werkplek huren een zeer aantrekkelijke optie. Voor relatief weinig geld kan je gebruik maken van een prima kantoor. Het voordeel van huren is dat je er niet vast aan verbonden bent. Heb jij de werkplek een maandje niet nodig dan huur je de werkplek niet. Zodoende blijf je flexibel. En dat is precies wat je wilt als ondernemer. De vrijheid om te werken waar en wanneer het jou uitkomt. Mocht je tussendoor even lekker naar het buitenland willen zonder dat de kosten de pan uit rijzen. Ook dan is een werkplek huren je beste optie. Jij hebt de controle en bepaalt de richting. Steeds vaker lees je interessante verhalen van ondernemers die een maand vanuit Bali werken of een ander tropisch oord. Zolang er een goede internetverbinding is, is alles mogelijk. Twijfel niet langer en trek die stoute schoenen aan. Wees de ondernemer uit jonge jaren, ga weer op zoek naar vrijheid en binnenkort vertel jij jouw verhaal vanuit de zon.

Bezoek beurzen en houd je inspiratie levend

Een veel voorkomend verschijnsel bij ondernemers is dat ze vastlopen. Het gaat op zich prima met de business maar ze zien geen ruimte meer voor verbetering. Ze leven van seizoen tot seizoen en die heilige ondernemingsdrang lijkt langzaam weg te ebben. Je onderneming wordt dat wat je juist niet wilde met je onderneming. Door beurzen te bezoeken raak je geïnspireerd en kom je tot nieuwe ideeën. Houd jezelf en je onderneming fris. Zo maak je het verschil!  

Mobiele versie afsluiten