zocultuur.nl

De do’s & don’ts tijdens het reizen in Thailand

Thaise cultuur tips

Als je naar Thailand reist is leren over de cultuur niet alleen erg belangrijk, maar wordt het ook zeer gewaardeerd door de lokale bevolking. Door dit artikel te lezen ben je op het goede spoor om Thaise cultuur te begrijpen! We geven je bij deze de belangrijkste Do’s en Don’ts voor bij het ondernemen van een rondreis in Thailand.

De ‘Wai’

Het eerste dat je waarschijnlijk te zien krijgt als je aankomt in Thailand is de Wai. Dit is een traditionele Thaise groet of een manier om respect te tonen. Er zijn drie verschillende soorten wai: met de eerste plaats je je handen bij elkaar en je duimen raken je kin. Deze wordt gebruikt voor het begroeten van collega’s of vrienden. Met de tweede raken je duimen je neus. Deze wai wordt gebruikt om oudere mensen te begroeten. En met de laatste raken je duimen op je voorhoofd. Deze wordt gebruikt voor het hoogste niveau van respect, zoals voor de boeddha, monnik of de koning. Als je niet zeker weet welke je moet gebruiken, kun je deze laatste gebruiken als algemene begroeting. Thaise mensen gebruiken deze als ze niet zeker weten of iemand ouder of jonger is dan zij. Je ontvangt vaak een wai van winkels en restaurants. Het is niet nodig om de wai terug te geven voor iemand die je een service biedt. In plaats daarvan is een mooie, dankbare glimlach voldoende genoeg. Maak je geen zorgen als de begroeting niet helemaal lukt! Je inspanning alleen al zal op prijs worden gesteld.

Voeten vertonen

Waarschijnlijk de belangrijkste Don’t in de Thaise cultuur heeft te maken met de voeten. De voeten worden als het laagste en smerigste deel van het lichaam beschouwd. Je voeten hoger oprichten dan iemands hoofd, of gewoon je voeten op een bureau of stoel zetten wordt als extreem onbeleefd beschouwd. Nooit de bodem van je voeten tonen aan iemand. Het is het equivalent van iemand de middelvinger geven. Richt je voeten niet op Boeddha’s.

Hoofd aanraken

Terwijl de voeten als het laagste deel van het lichaam worden beschouwd, is het hoofd het heiligst. Raak iemands haar of hoofd nooit aan. Dit geldt ook voor het plooien van het haar van een kind. Probeer te voorkomen dat je over iemand heen stapt die op de grond ligt te slapen.

Kledij en omgang

Zorg ervoor dat je je goed kleedt als je Thaise tempels bezoekt. Knieën en schouders moeten voor beide geslachten bedekt zijn. Hoe formeler jouw kleding, hoe beter. Thaise mensen houden er ook niet van als je te veel affectie toont in het openbaar. Dit wordt ook niet gedaan in tempels! Probeer zoenen en knuffelen te vermijden. Maar natuurlijk is samen hand in hand lopen prima. Thaise mensen trekken hun schoenen uit wanneer ze huizen en tempels betreden. Wanneer je huizen, tempels of zelfs een aantal badkamers en restaurants binnen gaat zullen ze je vragen je schoenen uit te trekken en blootsvoets of met slippers rond te lopen. Dus houd er rekening mee dat je op sommige plekken je schoenen uit moet doen. De stapel schoenen buiten de deur is vaak al een duidelijke aanwijzing

Aanwijzen

Niet wijzen! Naar iemand wijzen wordt in veel culturen als onbeleefd beschouwd, maar vooral in Thailand. Als je iets wilt aanwijzen, gebruik dan je hand. Het gooien van een object of geld in iemands richting is onbeleefd en niet beleefd. Neem de tijd om dingen goed over te dragen, vooral aan oudere mensen.

Stem verheffen

Verhef je stem niet. Probeer je stem te zacht te houden in winkels en restaurants. Als je in ruzie verkeert, verhef je stem niet en schreeuw niet. Het helpt de situatie niet en zorgt ervoor dat betrokkenen zich in verlegenheid brengen en het gezicht verliezen. Het niet lijden van gezichtsverlies is een belangrijk goed in Thailand. Je verliest gezicht wanneer je reputatie verloren is en je jezelf en de rest van de mensen voor schut zet.

Monniken

Behandel monniken met het grootste respect. Vrouwen mogen een monnik niet aanraken, dus pas op als je in de buurt bent. Geef een monnik voldoende ruimte om te bewegen. Wanneer je een monnik passeert, laat je lichaam zakken. Het maken van foto’s is meestal toegestaan ​​in Thailand, tenzij er een bord staat dat aangeeft dat je dat niet zou moeten doen. Het is dus geen probleem om foto’s te maken, maar wees respectvol. Boeddha-afbeeldingen zijn niet bedoeld ter decoratie en niet geschikt voor tatoeages.

Glimlachen

De laatste: vergeet niet te glimlachen! Thailand staat bekend als het land van de glimlach. Probeer zoveel mogelijk te glimlachen. Je zult merken dat je ervaring hierdoor nog leuker zal zijn!

Mobiele versie afsluiten