zocultuur.nl

Met de juiste dames winterjassen straal je zelfs in de winter!

dames winterjassen

Hoewel de temperaturen inmiddels elke dag rond de 25 graden liggen, is Nederland ook bekend om de gure winters. Dat is dan ook de periode waarin de winterjassen weer uit de kast worden getrokken. Voor de aankomende winter zijn een aantal trends voorspeld waarbij de dames winterjassen een andere vorm aannemen: de simpelste dames winterjassen zijn deze winter helemaal een hype!

Simpele dames winterjassen? Hoe bedoel je?

Het klinkt misschien scheef: een winterjas minimaliseren. Waarom zou je dat doen? De temperaturen in Nederland bieden hier geen antwoord, met de gure winters zou je zeggen dat de dikste winterjas nog niet dik genoeg is. Het simpel houden van de dames winterjas houdt het volgende in. De dames winterjassen worden eenvoudig, stijlvol en klassiek. De winterjassen worden gemakkelijk te combineren met andere kledingstukken terwijl ze zelf elegant en simpel blijven.

Waar moet ik dan precies aan denken?

Denk eens aan een lange, simpele, wollen jas. Om ‘simpel’ te blijven bevat de jas geen knopen of andere poespas zoals zakken of onnodige ritsen. De jas kan dicht door een eenvoudige, onopvallende rits die verstopt zit achter de zoom. Zo’n winterjas voor dames is in dat geval super gemakkelijk te combineren met een leuke opvallende trui en een goede spijkerbroek. Zolang de winterjas simpel blijft, kun je zelf door het kiezen van de rest van de kledingstukken een outfit naar wens samenstellen.

Waarom dan juist de jas simpel houden, en niet de rest van de kleding?
Het antwoord zit eigenlijk al in de vraag. Zodra de dames winterjas het kledingstuk is wat opvalt, moet elk ander kledingstuk wat bij de outfit wordt aangetrokken worden aangepast op deze felle of drukke jas. Dat is moeilijker te combineren dan een dames winterjas die overal bij past, toch? Omdat de winterjas ook hét kledingstuk is wat elke dag gedragen zal worden is het niet onverstandig om deze zo simpel mogelijk te houden.

Simpel is niet saai

Dat de dames winterjassen simpel blijven, hoeft niet te beteken dat het ook een saaie jas moet zijn. Het kan heel elegant en stijlvol zijn om de juiste simpele jas te dragen. Hierbij spelen factoren zoals kwaliteit van het materiaal, kleur en pasvorm een rol. Investeer daarom in een jas die niet alleen een simpele kleur heeft, maar ook eentje die goed bij jouw figuur past en ook niet gemaakt is van al te goedkope stof. Er is toch genoeg keuze wat betreft dames winterjassen. Door een goede keuze te maken uit alle dames winterjassen, zal jij deze winter ook weer stralen!

Mobiele versie afsluiten