SALSZO!

Ingediend door editor op za, 29/03/2008 - 09:52.
Op 29 maart 2008 organiseert ZO! cultuur van 17:00 - 01:00 uur in 'No Limit' aan het Geldershoofd 80 in Amsterdam Zuidoost, de eerste editie van 'SALSZO! 'SALSZO!' is een spetterend Salsa event in hartje Amsterdam Zuidoost met als thema 'Cuba meets LA'. Geboden wordt een programma bestaande uit workshops van gerenommeerde dansleraren, wervelende shows, de beste latin DJ’s en live muziek van de legendarische Cubaanse superster Adalberto Álvarez en zijn zestienkoppige begeleidingsband.  Adalberto Álvarez bijgenaamd "El Caballero del Son" is pianist, componist, arrangeur en bandleider. Hij is zonder twijfel de Cubaanse Sonero par excellence. Met zijn onmiskenbare stijl weet hij al meer dan 35 jaar het publiek aan zich te binden. Zijn formatie Adalberto Álvarez y su Son bleek sinds de oprichting in 1984 een doorslaand succes en zijn werk blijft dan ook niet onopgemerkt door artiesten buiten Cuba.

Papo Lucca, Oscar D' León, Roberto Roena, Willy Rosario, Andy Montañés, Ismael Quintana, Juan Luis Guerra y 440 en Eddie Palmieri zijn slechts enkelen van de velen die Adalberto's composities in hun repertoire opnamen. Adalberto Álvarez deed Nederland verschillende malen aan, waaronder het North Sea Jazz Festival en een historisch optreden op de Amsterdamse gracht tijdens de Eurotop in 1997.

In 2008 is hij de swingende apotheose van 'SALSZO!'.  De Salsa workshops en shows tijdens 'SALSZO!' worden verzorgd door Rafael Castellanos van dansschool Azucar Salsa y Rumba, Nederlands- en Europees Kampioen Brian & Mechteld, Hesdy Breeveld van danschool Salsaqui en Kimberly Margarita van Swing Latino. In samenwerking met Krater Theater is er een Salsa demonstratie onder de naam Multiple moves goes Latin. De demonstratie zal gegeven worden door Salsation (Draak & Blade) en de Salsa Dancesquad The next generation. De DJ’s van de avond zijn Fruta Bomba en Freddy Q. De presentatie van het event is in handen van Roy Ristie. 'SALSZO!' vangt aan om 17:00 uur en eindigt om 01:00 uur. 'SALSZO!' is een productie van ZO! cultuur Zuidoost. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Europese Gemeenschap.