BO! Potentials

Ingediend door editor op vr, 15/02/2008 - 12:14.

ZO! cultuur Zuidoost lanceerde in november 2006 de eerste editie van BO! Potentials. Na deze succesvolle pilot is het bijna ondenkbaar dat er geen vervolg aan wordt gegeven, waarbij de uitgangspunten gewaarborgd zijn.

BO! Potentials is een project waarbij de verschillende disciplines van een toonaangevende event worden uitgelicht. Het project start met een tweedaagse introductie, waarna een werktraject van ongeveer drie maanden volgt. Deelnemers werken onder leiding van professionals aan de opdracht. Bij BO! Potentials # 1 was de opdracht om een toonaangevende muziekavond te maken in de Heineken Music Hall met passende bezoekersaantallen. BO! Potentials # 2 gaf de deelnemers de uitdaging om met regelmaat een radioprogramma dat onder andere (semi) live optredens bevat en waarbij publiek aanwezig is.

Het radioprogramma werd uitgezonden op een bekend radiostation. Naast dit radioprogramma is er internetradio gelanceerd. BO! Potentials # 2 werd afgesloten met een “transfer party”, waarbij het radioprogramma officieel wordt overgedragen aan een reguliere redactie.  Het streven van BO! Potentials is om elk jaar met een prikkelende en nieuwe opdracht te komen. Afhankelijk van de opdracht worden de disciplines bepaald. Voorbeelden zijn: redactie, productie, techniek, communicatie, publiciteit, film.  De uitdaging van BO! Potentials is deelnemers alle kansen en ruimte krijgen om hun ideeën vorm te geven binnen de kaders van de opdracht met een van te voren vastgesteld budget.   Aan BO! Potentials werken per discipline 10 tot 15 jongeren onder leiding van één of twee professionals met de doelen: uitwisseling van kennis, vaardigheden en ideeën, het aanboren en uitbreiden van een relevant netwerk en theoretische verdieping met een directe praktijktoetsing. De drie disciplines bevatten de volgende elementen: professionaliteit, basiskennis en inspiratie.