Info

Wat is ZO! cultuur Zuidoost

ZO! cultuur Zuidoost is een jong gezicht aan de ArenA Boulevard. Het is een initiatief van Paradiso, Cosmic en Imagine IC dat in 2004 van start is gegaan. ZO! wil het culturele aanbod in Amsterdam Zuidoost vergroten door bestaande en nieuwe makers te presenteren op het gebied van podiumkunsten (muziek, dans, theater, media, film en interactieve media).

Waarom ZO! cultuur Zuidoost

Stadsdeel Zuidoost is met haar circa 85.000 inwoners en 55.000 werknemers een van de grootste stadsdelen van Amsterdam. Toch is het culturele aanbod er verhoudingsgewijs klein; voor voorstellingen en concerten moet men nog te vaak naar de Centrale Stad. Met haar activiteiten wil ZO! cultuur Zuidoost inspelen op dit letterlijke gat in de markt.

Het stadsdeel kenmerkt zich door een uitbundige mix van achtergronden en verschillende culturen, waarin muziek, dans, vertelkunst en andere culturele uitingen van oudsher een belangrijke rol spelen. Met deze mix als uitgangspunt wil ZO! een cultureel aanbod creƫeren dat aansluit op de interesses en belevingswereld van de bewoners van Zuidoost, en dat de rijke cultuur van het stadsdeel weerspiegelt.